Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

Teleasistencia, asignatura pendiente para las personas mayores sordas

Correu electrònic Imprimeix PDF

europapress.es. La teleasistencia es una "asignatura pendiente" para todas las personas mayores sordas que "evidencian la falta de accesibilidad de dicho servicio", según muestran los resultados del estudio 'Hacia la autonomía y participación de las personas mayores sordas en España', presentado este martes por la Confederación Estatal de Personas Sordas de España y financiado por la Fundación Vodafone, que ha contado con la presencia del ministro de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, Alfonso Alonso.

El documento está dirigido al análisis de la situación de la población mayor sorda, tanto usuarios de lengua de signos como hombres y mujeres que, a causa de la edad, sufren pérdidas auditivas.

Llegiu-ne més...
 

PSOE urge al Gobierno en el Congreso a revocar el copago en dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

europapress.es. El PSOE ha presentado una iniciativa en el Congreso que plantea la revocación del copago en dependencia porque, a su juicio, ha supuesto "un importante incremento" de la participación económica de los usuarios del sistema, al mismo tiempo que urge a atender "de forma inmediata" a las personas en listas de espera.

Se trata de una moción, consecuencia de la interpelación que el ministro de Sanidad, Alfonso Alonso, mantuvo en febrero con la responsable socialista de Servicios Sociales, María Luisa Carcedo, y que ha sido recogida por Europa Press.

En aquel debate, Alonso rechazó las "afirmaciones catastrofistas" de la socialista en materia de dependencia, a la vez que destacó que en los últimos tres años se hayan incorporado al sistema de dependencia más de 300.000 personas. Mientras, la socialista criticó que se lleva un mes de retraso en la publicación de los datos sobre dependencia y pidió mayor inversión social, como fuente de generación económica.

Llegiu-ne més...
 

Benestar Social i Família presenta un nou barem de valoració de la dependència i la discapacitat impulsat amb la Facultat de Psicologia de la UB

Correu electrònic Imprimeix PDF

gencat.cat. En el marc d’una jornada de bones pràctiques adreçada als professionals implicats en la valoració i reconeixement dels diferents graus

L’any passat el Departament va fer prop de 53.000 valoracions de la dependència, repartides gairebé a parts iguals entre revisions i sol·licituds inicials

La Secretaria d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal (SISPAP) del Departament de Benestar Social i Família ha presentat aquest matí un nou barem de valoració de la dependència i la discapacitat que s’ha aplicat a la ciutat de Barcelona durant el 2014 com a prova pilot amb una mostra de 90 persones.

L’experiència s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’equip de valoració del Parc Sanitari Pere Virgili i s’ha treballat conjuntament amb el Departament de Metodologies de les Ciències del Comportament, adscrit a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. El document que s’ha donat a conèixer esdevé una primera proposta del nou instrument de valoració associat a la dependència per tal d’establir un barem d’assignació de recursos i suports a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat reconeguda.
Llegiu-ne més...
 

Munté reclama que l'Estat concreti els recursos per a la Llei de dependència que anuncia als mitjans de comunicació

Correu electrònic Imprimeix PDF

gencat.cat. La consellera recorda que el pressupost de la Generalitat per 2015 preveu l’entrada en el sistema de les persones valorades amb grau I, mentre que els pressupostos de l’Estat no preveuen cap partida amb aquesta finalitat

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha recordat avui en el transcurs del Ple del Parlament, que "malgrat el Govern del PP va paralitzar l’entrada de persones amb grau I al sistema de la dependència l’any 2011 i ara anuncia la seva represa el juliol del 2015, no contempla cap previsió econòmica en els seus pressupostos per a 2015 per a fer-ho realitat". Munté s’ha referit també a les declaracions fetes ahir per Alfonso Alonso, ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que ahir anunciava ampliacions de pressupost per completar el desplegament de la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, "sense cap concreció i de manera mediàtica, ja que ho va anunciar en els passadissos fent declaracions als mitjans de comunicació, però no va parlar d’aquest tema en el transcurs de la reunió del Consejo Territorial de Servicios Sociales y Dependència".
Llegiu-ne més...
 

El PSOE critica el "triste balance" de la aplicación de la ley de dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

elconfidencial.com.La secretaria de Bienestar Social del PSOE, Luisa Carcedo, ha criticado hoy la "política descontrolada de recortes sociales" llevada a cabo por el Gobierno y ha destacado el "triste balance de la ley de la dependencia en esta legislatura".

Ha explicado que "para justificar que el número de atendidos a finales del 2014 es superior a 2011, en 7.100 personas, -como sostiene el Gobierno- se han incorporado 9.200 usuarios de ayuda a domicilio de Canarias fuera del procedimiento establecido".

En un comunicado, Carcedo ha denunciado el "desmantelamiento de los servicios básicos" y ha indicado que el mantenimiento de estos servicios "está recayendo en su mayoría en las comunidades y entidades locales".

"El Estado sufraga solo el 2 % del total del dinero que requieren, cuando debería aportar el 33 %", ha criticado la secretaria de Bienestar Social del PSOE.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 4 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Setembre 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona