Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

Cicle de seminaris d’orientació legal en l’àmbit de la dependència

Correu electrònic Imprimeix PDF

xarxanet.org. Girona, Manresa, Lleida, Barcelona i Reus acolliran els seminaris dirigits als professionals que atenen a usuaris de la llei de la dependència.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector juntament amb la Comissió Mixta del Consell de l’Advocacia de Catalunya i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, han organitzat un cicle de seminaris d’orientació legal en l’àmbit del dret administratiu. Aquests seminaris estan dirigits a professionals que atenen a usuaris de la llei de la dependència.

L’objectiu d’aquests seminaris és proporcionar a aquests col·lectius (tècnics d'entitats socials, treballadors i educadors socials, psicòlegs) coneixements legals bàsics per poder orientar i derivar correctament les persones que atenen, així com les seves famílies, als serveis jurídics corresponents per iniciar la defensa dels seus drets en l’àmbit legal.

Llegiu-ne més...
 

Envejecimiento y desempleo juvenil, entre los retos del Estado de Bienestar

Correu electrònic Imprimeix PDF

europapress.es. El envejecimiento de la población, los cambios en los roles sociales de las mujeres y las familias, el desempleo juvenil, la situación de los trabajadores que se encuentran bajo el umbral de la pobreza o las crecientes desigualdades se encuentran entre los nuevos riesgos sociales a los que se enfrenta el Estado de Bienestar, según se desprende del proyecto NorSpaR, en el que colaboran Noruega y España.

En el estudio, que lleva por lema 'Respuestas a los Nuevos Riesgos Sociales en Noruega y España', un equipo de ocho investigadores noruegos y españoles, coordinado por Eloísa del Pino y Francisco Javier Moreno, científicos titulares del Instituto de Políticas y Bienes Públicos del CSIC, ha estudiado cómo ambos países, desde sus respectivas situaciones económicas y perteneciendo a modelos de bienestar distintos, afrontan nuevos retos comunes derivados de las transformaciones que están teniendo lugar en la sociedad.

Llegiu-ne més...
 

El gasto público en Navarra para atender la dependencia es de 206 euros por habitante, el doble que la media estatal

Correu electrònic Imprimeix PDF

eldiario.es. Así se desprende del primer estudio elaborado por el Observatorio Permanente de Asuntos Sociales, creado por el Gobierno foral

La atención a las personas con dependencia alcanza en Navarra una inversión anual de 154,54 millones de euros, de los que la Administración aporta el 85 por ciento, cifra que supone un gasto público de 206 euros por habitante, casi el doble de los 104 euros de media estatal.

Esta inversión total, de la que se benefician 10.679 personas, procede del Gobierno de Navarra, en un 78% (120,17 millones); de la Administración General del Estado, en un 7% (11,58 millones); y de las aportaciones de las personas usuarias de los servicios de dependencia, en un 15% (22,77 millones).

Así se desprende del primer estudio elaborado por el nuevo Observatorio Permanente de Asuntos Sociales, presentado este lunes en rueda de prensa por el director general de Política Social y Consumo del Ejecutivo navarro, Mariano Oto.

Llegiu-ne més...
 

Benestar Social i Família i l'Ajuntament de Lleida posen en marxa un programa experimental d'atenció i promoció de l'autonomia personal

Correu electrònic Imprimeix PDF

gencat.cat. El programa comprovarà i valorarà nous productes de suport en activitats de la vida diària en persones en situació de dependència

La secretària d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal del Departament de Benestar Social i Família, Carmela Fortuny; la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Mínguez; i el doctor Jaume Capdevila, gerent de l’entitat Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), han presentat aquest matí el programa experimental d’atenció i promoció de l’autonomia personal que les dues administracions i GSS posaran en marxa a la capital del Segrià. El Programa permetrà experimentar i valorar l’ús de nous productes de suport en activitats de la vida diària en persones en situació de dependència. A l’acte també hi han assistit els directors dels serveis territorials del Departament de Benestar Social i Família i de Salut a Lleida, Josep  Forné i Josep Pifarré, respectivament.

Al programa, que comença aquest mes i s’allargarà fins el novembre, hi participen 110 persones seleccionades aleatòriament per l’Ajuntament de Lleida i que compleixen les condicions establertes: tenir el grau II de dependència i conviure en el seu domicili amb la persona cuidadora no professional que en té cura.

Amb aquesta iniciativa es vol millorar l’autonomia de les persones en situació de dependència en la realització de les activitats de la vida diària mitjançant l’entrenament i l’ús de productes de suport adequats a les seves necessitats, així com orientar-les en possibles adaptacions de la seva vivenda.
Llegiu-ne més...
 

El 67% de los mayores quiere acceder a los servicios sanitarios desde casa

Correu electrònic Imprimeix PDF

huffingtonpost.es.Las personas mayores también quieren subirse al tren de la tecnología, especialmente en el ámbito de la salud. Según un estudio de la consultora Accenture, al 67% de los seniors le gustaría acceder a servicios sanitarios desde su propio hogar y tener control sobre su evolución médica desde el móvil.

El análisis ha tenido en cuenta la opinión de 10.730 individuos mayores de 65 años de una decena de países, incluido España. El 57% de ellos utiliza las plataformas que brindan los sistemas sanitarios para consultar sus datos, y todo apunta a que el número crecerá a medida que se añadan más prestaciones y se generalice el uso de estos servicios.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 2 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Setembre 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona