Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

Una sentencia anula los criterios que regulan lo que pagan los beneficiarios de una ayuda de la Dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Audiencia Nacional entiende que los acuerdos que fijaron el copago debían haberse recogido en un decreto

Elpais.com La Audiencia Nacional ha anulado los criterios por los que se regula la participación económica de los ciudadanos en el coste de los servicios y prestaciones que reciben por la Ley de Dependencia, es decir, los porcentajes que han de pagar los dependientes (mediante el copago) en función de la ayuda que reciben, sea una plaza en una residencia geriátrica o en un centro de día, por ejemplo. Y se anula por una cuestión de forma. La Audiencia entiende que falta un decreto en el que se recojan aquellos acuerdos a los que llegaron el Gobierno y las comunidades en 2008.

Llegiu-ne més...
 

Congreso Envejecimiento: La Investigación en España y en Europa. Madrid, del 9 al 11 de marzo.

Correu electrònic Imprimeix PDF

Investigadores debatirán sobre las opciones futuras de investigación en materia de envejecimiento
Congreso Envejecimiento

Llegiu-ne més...
 

Aturat el projecte de la segona residència pública per a gent gran

Correu electrònic Imprimeix PDF

La gent gran de Sant Cugat haurà d'esperar per poder tenir la segona residència pública

cugat.cat La Generalitat ha aturat el projecte de construcció de la segona residència pública per a la gent gran a causa de les retallades pressupostàries del govern. La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha admès el dèficit en places per a gent gran i persones discapacitades que pateix el Vallès Occidental, però ha explicat que 'cal estrènyer-se el cinturó'.

Llegiu-ne més...
 

L'Estat pagarà la part que li correspon dels ajuts de la llei de la dependència de 40.000 catalans

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Generalitat qualifica de positiva la trobada bilateral. A Catalunya, hi ha 55.000 grans dependents i dependents severs que esperen ser atesos

ara.cat El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha reunit aquest dimecres amb la ministra de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, per tractar diversos temes d'agenda comuna després del canvi de govern. En primer lloc, les dues administracions han aclarit un decalatge de xifres de persones reconegudes amb el subsidi de dependència. Segons el Govern, dins la dependència gran i severa, 155.000 reben l'ajuda però a l'Estat només li consta l'existència de 115.000. Per tant, la Generalitat s'està fent càrrec de pagar tot el subsidi als 40.000 restants. Generalitat i govern central han acordat unificar xifres perquè no es repeteixi un cas similar.

Llegiu-ne més...
 

El Gobierno garantiza a Catalunya la financiación de la ley de dependencia para 2011

Correu electrònic Imprimeix PDF

Cleries arranca a Pajín el compromiso de crear un grupo de trabajo para cuadrar el número de dependientes

lavanguardia.es La secretaria general de Política Social del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad, Isabel Martínez, ha destacado que, a pesar del descuadre en el número de dependientes entre los datos del Ministerio y de la Generalitat, la financiación de la ley está "garantizada". Así se ha manifestado Martínez a los periodistas, tras asistir a una reunión con la ministra del ramo, Leire Pajín y el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries. El conseller ha destacado que se creará un grupo de trabajo entre el Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad y la propia Generalitat para cuadrar la cifra de dependientes de Catalunya, ya que los datos que posee el Gobierno central son diferentes, y por tanto, se recibe menos aportación.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 191 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Maig 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona