Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

La Diputació, amb les polítiques locals de gent gran

Correu electrònic Imprimeix PDF

La diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha participat aquest matí en les jornades de reflexió i anàlisi de les polítiques locals de gent gran, organitzades per la Fundació Carles Pi i Sunyer, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Diba.es Durant la presentació, Ballarín ha volgut reconèixer i felicitar l'aposta de la Fundació Carles Pi i Sunyer per conèixer i difondre les pràctiques que des de l'àmbit local s'estan impulsant en l'àmbit de la gent gran.«Una fita – ha dit - que es concreta en el Banc de Bones pràctiques, que incorpora un apartat destinat a la gent gran, així com en el projecte 'Panel de Polítiques Públiques Locals de Gent Gran', en el que s'emmarca la jornada d'avui. Dos projectes amb els que col·laborem des de la Diputació de Barcelona perquè creiem que calen eines com aquestes per impulsar amb garanties de qualitat les polítiques adreçades a aquest col·lectiu».

Llegiu-ne més...
 

El Congreso insta al Gobierno a que analice los criterios de distribución de los fondos adicionales de Dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

Pide también un nuevo plan de infancia
europapress.es La Comisión de Sanidad y Política Social ha aprobado por unanimidad instar al Gobierno a analizar, junto con las comunidades autónomas, los criterios de distribución de los fondos adicionales para la Dependencia, incluidos en el nuevo sistema de financiación autonómico, a fin de que el Consejo Interterritorial del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia pueda evaluar tanto los resultados obtenidos como la necesidad de revisión de los mismos.

Llegiu-ne més...
 

CCOO edita una guia de prevenció de riscos laborals per als treballadors del sector de la dependència

Correu electrònic Imprimeix PDF

El sindicat alerta de les males condicions laborals del sector i del gran nombre de treballadors en situació irregular

aterrassa.cat A Terrassa hi ha 3.000 persones que treballen en el sector de la dependència, i al conjunt del Vallès Occidental entre 5.000 i 7.000. Aquestes xifres, però, ometen totes aquelles persones que treballen al sector de forma irregular, que segons CCOO són moltes. Tant a unes com a altres va dirigida la guia del “Treball saludable amb persones dependents” que acaba d'editar el sindicat i que té per objectiu prevenir els riscos laborals dels treballadors del sector.

Llegiu-ne més...
 

El Síndic denuncia que les retallades pressupostàries vulneren drets socials

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ribó plantejarà mesures per fer front als desnonaments

Elperiodico.cat El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha afirmat avui, en la presentació de l'informe anual del 2010 al Parlament, que "les retallades pressupostàries i la descoordinació administrativa vulneren drets de les persones". Ribó ha posat exemples en matèria d'educació, dependència i vivenda.

Llegiu-ne més...
 

Nous requeriments professionals per als auxiliars de gerontologia i assistents/es d'atenció domiciliària

Correu electrònic Imprimeix PDF

Gencat.cat Les persones que es dediquin professionalment en els àmbits d'auxiliar de gerontologia i d'assistent/a d'atenció domiciliària, o bé que s'incorporin abans del 31 de desembre de 2015, hauran d'acreditar tenir una titulació específica d'acord amb els requeriments del personal auxiliar d'atenció a la dependència a Catalunya 2011-2015.

 

 


Pàgina 194 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona