Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

La llista d'espera de la dependència 54.627

Correu electrònic Imprimeix PDF

Cleries es compromet a complir terminis i donar la prestació o el servei al cap d'un mes del PIA

Els dependents moderats s'hauran d'esperar

Elpunt.cat Ara mateix hi ha 54.627 persones en la llista d'espera de la llei de la dependència, algunes de les quals fa més d'un any que van presentar la sol·licitud i encara no han rebut l'ajuda o el servei, tot i que saben que hi tenen dret. Davant d'aquest panorama, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va anunciar ahir al Parlament que “en els pròxims mesos” es posaran al dia els endarreriments, però també va plantejar que el preu a pagar serà retardar el calendari de desplegament de la llei i les persones amb una dependència moderada no podran ser ateses ara per ara.

Llegiu-ne més...
 

Les entitats socials demanen a Cleries que desplegui del tot la llei de la dependència

Correu electrònic Imprimeix PDF

Cleries ha reiterat avui que el seu departament no ha retallat les ajudes als dependents sinó que ha optat per prioritzar els recursos. "Les retallades les practiquen altres", ha dit el conseller, en un missatge dirigit a l'Estat

Ara.cat Les entitats socials han mogut fitxa després de la compareixença al Parlament del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) han demanat, en un comunicat, la necessitat d'aconseguir "el ple desplegament de la llei tal com està previst". ECAS ha fet aquest pronunciament després que Cleries anunciés que sol·licitarà a l'Estat que ajorni l'entrada en vigor de l'atenció als dependents moderats. El Govern demana resoldre primer el pagament de prestacions i serveis als grans dependents i dependents severs abans de centrar-se en l'altre col·lectiu.

Llegiu-ne més...
 

Els dependents moderats es queden sense ajuda

Correu electrònic Imprimeix PDF

Més de 54.000 persones fa més d'un any que esperen cobrar i 17.000 han mort sense rebre ni un euro

Lamalla.cat El Govern català s'ha fixat com a objectiu reduir el pressupost en un 10% aquest any, una retallada important que afectarà totes les partides. Els consellers dels diferents departaments estan detallant aquests dies al Parlament per on passaran la tisora, i aquest dimarts ha estat el torn de Josep Lluís Cleries, responsable de Benestar i Família, una de les conselleries més sensibles per l'afectació que tenen les seves polítiques en els ciutadans més desfavorits. Cleries ha centrat la seva compareixença en la Llei de Dependència i no ha donat bones notícies: ha assegurat que no hi ha diners per pagar tothom per culpa de la mala gestió de l'anterior govern i que el dependents moderats es quedaran, de moment, sense ajuda i hauran d'esperar. Aquest dimecres, passa pel Parlament el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Llegiu-ne més...
 

El Tercer Sector pide a Bienestar que no demore la aplicación de la Ley de la Dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

Un total de 54.627 personas están esperando a que se realice la valoración de su grado de dependencia
El pais.com La Mesa de Entidades del Tercer Sector Social de Cataluña, plataforma que agrupa a 3.000 organizaciones privadas no lucrativas que trabajan en favor de los colectivos más desfavorecidos de la sociedad, ha pedido hoy al consejero de Bienestar de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, que no aplaze las ayudas a la dependencia moderada y que exija al Estado la aportación del 50% del gasto que supone la aplicación de la Ley de la Dependencia.

Llegiu-ne més...
 

El Ayuntamiento de Barcelona exige al Govern que cumpla la Ley de Dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

Abc.es El teniente de alcalde de Acción Social y Ciudadanía del Ayuntamiento de Barcelona, Ricard Gomà, ha exigido hoy a la Generalitat que "ni pare ni ralentice el despliegue de la ley de la dependencia" y le ha emplazado a "seguir el ejemplo" del consistorio "en el blindaje de las políticas sociales" En un comunicado, Gomà ha reclamado al gobierno catalán "el cumplimiento de los compromisos adquiridos con la ciudadanía" y ha recordado que "el Ayuntamiento de Barcelona, en el ámbito de sus competencias, ha hecho un esfuerzo presupuestario para blindar y fortalecer los gastos sociales en un contexto de crisis".

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 195 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona