Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici
Cibad

El govern aprova un pla de sanejament dels comptes

Correu electrònic Imprimeix PDF

Hem hagut de retallar en totes les àrees, entre un 5% i un 85%, excepte en la de Serveis Socials

El punt.cat La mesura econòmica, que té una durada de quatre anys, afecta el pressupost, que aquest any es redueix un 11,21%
El pla pretén eliminar el dèficit acumulat de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Adrià ha decidit combatre els efectes de la crisi econòmica amb un pla de sanejament que pretén equilibrar els ingressos i les despeses i, per tant, posar fi al dèficit de 4 milions d'euros que arrossega a hores d'ara. La mesura econòmica, que es va aprovar per unanimitat en l'últim ple, està pensada perquè sigui desenvolupada en quatre anys i afectarà les propostes de pressupost fins al 2014.

Llegiu-ne més...
 

La OMC pide ampliar la Ley de Dependencia a los enfermos terminales

Correu electrònic Imprimeix PDF

Piden que se aplique mediante un procedimiento urgente, pero limitado a un máximo de seis meses

La vanguardia.es La Organización Médica Colegial (OMC) y la Sociedad Española de Cuidados Paliativos (SECPAL) han pedido hoy que los enfermos terminales, con una expectativa de vida muy limitada, accedan a las prestaciones de la Ley de Dependencia mediante un procedimiento urgente, pero limitado a un máximo de seis meses.

Llegiu-ne més...
 

Cleries: "Hay que ayudar primero a los gran dependientes"

Correu electrònic Imprimeix PDF

Con una política de restricciones a la vista, no sorprende que ya en su primera aparición pública el conseller Josep Lluís Cleries hable de prioridades

Lavanguardia.es. Antes se llamaba de Acció Social i Ciutadania, ahora es el Departament de Benestar Social i Família. Un nombre que no sólo abarca áreas tan diversas como juventud, mujeres, inmigración, atención a menores o  adopciones, sino que recupera las competencias de Acció Ciutadana i Comunitària (voluntariado, asociacionismo, gente mayor, casals, dinamización de barrios, plan integral del pueblo gitano, etcétera). Un ámbito que en su día fue especialmente “cuidado” por el conseller Antoni Comas. Con ese maremágnum y con una política de restricciones a la vista, no sorprende que ya en su primera aparición pública el conseller Josep Lluís Cleries hablase de prioridades.

Llegiu-ne més...
 

El Síndic demana 'més mitjans i personal' per aconseguir el correcte desplegament de la Llei de la dependència

Correu electrònic Imprimeix PDF

Ribó adverteix que les retallades pressupostàries 'afecten' els drets socials

Barcelona (ACN).- El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat 'més previsió de mitjans i personal' per atendre les demandes de la Llei de la dependència i desplegar-la correctament. Ribó ha advertit que 'fins i tot en èpoques de crisi' aquest tema ha de ser 'una prioritat'. El Síndic ha fet aquestes declaracions abans de participar en les jornades 'Impacte de les desigualtats socials en la salut', organitzada pel Grup Sar. Ribó ha explicat que en unes setmanes presentarà l'informe del 2010 al Parlament i ha avançat que la dependència tornarà a ser un dels principals temes de queixa dels ciutadans. En la conferència que ha ofert després, Ribó ha advertit que les retallades pressupostàries 'afecten' els drets socials.

 

El número de personas con derecho a Dependencia supera por primera vez el millón

Correu electrònic Imprimeix PDF

MÁS DE 231.000 NO RECIBEN PRESTACIÓN

Europapress.es El número de personas que tienen derecho a recibir alguno de los servicios o prestaciones que contempla la Ley de Promoción de la Autonomía Personal y Atención a la Dependencia ha superado por primera vez el millón y asciende a 1.035.812, después de que el 1 de enero entraran en el sistema los dependientes moderados (Grado I nivel 2), de los que 136.179 ya tienen reconocida su situación.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 199 de 200

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Juliol 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona