Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Els pressupostos de la Generalitat són insuficients, segons la Taula del Tercer Sector

Els pressupostos de la Generalitat són insuficients, segons la Taula del Tercer Sector

Correu electrònic Imprimeix PDF

social.cat. L'entitat reclama millores prioritàries al Departament de Benestar Social i Família per aquest 2015

El Departament de Benestar Social i Família ja ha presentat al Parlament els pressupostos d'aquest 2015, amb èmfasi a l'autonomia personal i discapacitat, la inclusió social i lluita contra la pobresa i l'atenció en la infància i l'adolescència. La Taula del Tercer Sector, però, ja ha respost dient que els pressupostos no són adients a la realitat social actual.

El pressupost de Benestar Social i Família d'aquest 2015 és de 2.012,71 milions d'euros, un 1,7% més alt respecte l'any anterior. Benestar preveu destinar el 49% del pressupost a prestacions de serveis, el 34% a prestacions econòmiques i altres ajuts, un 9% a la cooperació amb ens locals i un 8% a despeses de funcionament.
Per als programes que contempla el Departament de la Generalitat, un 71% de la partida anirà destinat a l'autonomia personal i la discapacitat, un 10% a la inclusió social i la lluita contra la pobresa, un 9% a l'atenció a la infància i l'adolescència, un 5,5% per pròpia administració i un 4,5% a la resta de col·lectius pels què vetlla: dones, immigració, joventut, família; així com a la promoció de l'acció cívica i del voluntariat.

Per a Neus Munté, les línies estratègiques prioritàries d'actuació són:

- Fomentar la inclusió social i lluitar contra la pobresa i l’exclusió social que comptarà amb 196,9 milions d'euros (un 2,3% d'increment).
-Garantir les polítiques de prevenció, atenció, protecció i participació de la infància i l’adolescència que comptarà amb 187,14 milions d'euros (un increment de l'1,9%)-
-Afavorir la promoció de l’autonomia personal i donar suport a les persones en situació de dependència i a les persones amb discapacitat, que comptarà amb 1.426,73 milions d'euros (un increment de l'1,8%).
- Enfortir les polítiques de suport a les famílies (un increment d’un 15,1%).
- Atenció a la migració, que comptarà amb 9,07 milions d'euros.
- Millorar les oportunitats dels joves, que comptarà amb 27,65 milions d'euros.
- Treballar per avançar en la igualtat d’oportunitats de les dones, que comptarà amb 7,51 milions d'euros, a més una gran partida per part de l'Estat espanyol.

De totes maneres, però, La Taula del Tercer Sector ja ha avisat que aquests pressupostos no responen a la realitat social actual i que són clarament insuficients per afrontar la situació d'emergència social que estem vivint. És per això que reclama millores prioritàries en els pressupostos, que situen en tres àmbits l'acció de Govern:

- Garantir la renda mínima. Recuperar la renda mínima d'inserció per tal de protegir els col·lectius amb més risc d'exclusió social i garantir també uns ingressos mínims mensuals a les prop de 34.000 famílies catalanes amb fills o dependents a càrrec que avui no tenen ingressos de cap tipus.
- Garantir el dret a l'habitatge. Ampliar el pressupost per als ajuts permanents al lloguer, els ajuts especials d'urgència i per a les llars desnonades i aportar recursos al nou 'fons de subministraments bàsics' per ajudar les famílies que no poden fer front al rebut de la llum.
- Garantir les prestacions a la dependència. Garantir les prestacions econòmiques a les persones en situació de dependència severa, ampliar places residencials per a persones amb discapacitat i ampliar el pressupost per als serveis d'ajuda a domicili.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona