Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici El futur dels serveis municipals davant la reforma de l'administració local

El futur dels serveis municipals davant la reforma de l'administració local

Correu electrònic Imprimeix PDF

copc.org. El passat 30 de gener es va celebrar una jornada sobre el futur dels serveis socials municipals davant la reforma de l'administració local, organitzada pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (COTSC), el Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).

La jornada va néixer arran de l'aprovació de la Ley 27/2013 de racionalización y sostenibilidad de la Administración Local (LRSAL) que es posarà en marxa al desembre de 2015 i que estableix canvis molt importants pel que fa als serveis socials locals.

Alguns dels canvis destacats són: la reducció de les competències en serveis socials municipals, transferint aquestes a les comunitats autònomes i a les diputacions, priorització de la gestió privada, control pressupostari i financer dels serveis, i supressió d'entitats locals, amb la consegüent eliminació de llocs de treball i de serveis oferts a la ciutadania. S'han presentat més de 2000 recursos d'inconstitucionalitat contra la LRSAL per part d'institucions del món local que encara estan pendents de resolució.

Podeu llegir més sobre la jornada al PsiAra.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Març 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona