Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici El servei telefònic d’informació sobre serveis socials de l’Ajuntament de Badalona ha rebut en els 6 primers mesos de funcionament un total de 2.922 trucades

El servei telefònic d’informació sobre serveis socials de l’Ajuntament de Badalona ha rebut en els 6 primers mesos de funcionament un total de 2.922 trucades

Correu electrònic Imprimeix PDF

badalona.cat. El telèfon 900 502 408 és un servei gratuït al que es pot trucar durant les 24 hores del dia

El nou servei gratuït d’informació sobre serveis socials de l’Ajuntament de Badalona ha rebut en els 6 primers mesos de funcionament un total de 2.922 trucades. Aquest servei va començar a funcionar el passat mes de juny per ampliar el servei existent que només atenia consultes telefòniques relacionades amb la gent gran.

El número de telèfon gratuït d’informació sobre serveis socials al qual es pot trucar durant les 24 hores és el 900 502 408. Les qüestions que es poden resoldre estan relacionades amb l’orientació en situacions d’emergència social, informació sobre com tramitar ajuda a domicili i consultes sobre la Llei de la Dependència, entre d’altres.

Cal destacar que de dilluns a divendres i de 9 a 19 hores aquest servei també dóna informació i assessorament sobre temes més específics com dietètica i nutrició, qüestions jurídiques i atenció psicològica.

Des del mes de gener al mes de juny de 2014, quan el telèfon només atenia consultes vinculades amb la gent gran, es van rebre 2.397 trucades. El segon semestre de l’any, quan l’atenció es va ampliar a tot tipus de consultes relacionades amb els serveis socials, se’n van rebre un total de 2.922.

Tot i que la franja d’edat que fa més ús del servei continua sent la de 60 a 69 anys, les persones d’entre 30 a 59 anys s’han incorporat en la utilització del servei. Les dones, en un percentatge del 65%, són les persones que fan servir més aquest telèfon d’informació.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, ha explicat que “l’ampliació del servei telefònic de temes vinculats amb la gent gran a tota mena de trucades vinculades amb els serveis socials ha estat un encert ja que, amb el mateix cost, s’ha ampliat el ventall de consultes que fan els veïns de Badalona”. “Un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament és fer accessible els serveis socials a la ciutadania i per això el govern municipal va impulsar el servei telefònic gratuït d’informació sobre els serveis socials les 24 hores del dia”, ha afegit.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona