Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici El PSOE critica el "triste balance" de la aplicación de la ley de dependencia

El PSOE critica el "triste balance" de la aplicación de la ley de dependencia

Correu electrònic Imprimeix PDF

elconfidencial.com.La secretaria de Bienestar Social del PSOE, Luisa Carcedo, ha criticado hoy la "política descontrolada de recortes sociales" llevada a cabo por el Gobierno y ha destacado el "triste balance de la ley de la dependencia en esta legislatura".

Ha explicado que "para justificar que el número de atendidos a finales del 2014 es superior a 2011, en 7.100 personas, -como sostiene el Gobierno- se han incorporado 9.200 usuarios de ayuda a domicilio de Canarias fuera del procedimiento establecido".

En un comunicado, Carcedo ha denunciado el "desmantelamiento de los servicios básicos" y ha indicado que el mantenimiento de estos servicios "está recayendo en su mayoría en las comunidades y entidades locales".

"El Estado sufraga solo el 2 % del total del dinero que requieren, cuando debería aportar el 33 %", ha criticado la secretaria de Bienestar Social del PSOE.

Así, ha señalado que entre las comunidades autónomas que más aportan al sistema, la Junta de Andalucía "aporta al mantenimiento de los servicios sociales locales el 46 % (34 millones), las corporaciones locales el 54 % y el Estado aporta solo 27 millones".

Por su parte, ha indicado que Asturias "destina unos 26 millones de euros, el 54 %, las entidades locales algo más de 21 (el 43 %) y el Estado poco más de 800.000 euros".

La socialista ha recordado también el "recorte de 1.400 millones de euros a las comunidades autónomas en la legislatura por la supresión del nivel acordado".

"Es falso el argumento de que se incrementó en la financiación autonómica, ya que esta está destinada a la financiación que le corresponde a las comunidades y se incluye en la Ley de Financiación de las comunidades para sus competencias", explicó. EFE

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona