Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Benestar Social i Família presenta un nou barem de valoració de la dependència i la discapacitat impulsat amb la Facultat de Psicologia de la UB

Benestar Social i Família presenta un nou barem de valoració de la dependència i la discapacitat impulsat amb la Facultat de Psicologia de la UB

Correu electrònic Imprimeix PDF

gencat.cat. En el marc d’una jornada de bones pràctiques adreçada als professionals implicats en la valoració i reconeixement dels diferents graus

L’any passat el Departament va fer prop de 53.000 valoracions de la dependència, repartides gairebé a parts iguals entre revisions i sol·licituds inicials

La Secretaria d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal (SISPAP) del Departament de Benestar Social i Família ha presentat aquest matí un nou barem de valoració de la dependència i la discapacitat que s’ha aplicat a la ciutat de Barcelona durant el 2014 com a prova pilot amb una mostra de 90 persones.

L’experiència s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’equip de valoració del Parc Sanitari Pere Virgili i s’ha treballat conjuntament amb el Departament de Metodologies de les Ciències del Comportament, adscrit a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. El document que s’ha donat a conèixer esdevé una primera proposta del nou instrument de valoració associat a la dependència per tal d’establir un barem d’assignació de recursos i suports a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat reconeguda.

La presentació ha tingut lloc en el marc de la III Jornada de Bones Pràctiques en els Equips de Valoració de la Discapacitat i de la Dependència que ha organitzat Benestar Social i Família a la Casa del Mar de Barcelona. Hi han participat més de 200 professionals dels equips de valoració, dels serveis territorials del Departament i de la Subdirecció General d’Atenció i de Promoció de l’Autonomia Personal.

Les conferències i taules d’experiències programades han permès fer una primera valoració i compartir els resultats del nou barem amb tots els equips de valoració, que van poder participar en la seva configuració inicial amb diverses aportacions. L’objectiu de la SISPAP per aquest 2015 és seguir ampliant la mostra territorial del nou instrument per a generar el barem definitiu.

Paral·lelament, també ha intervingut el Dr. Miguel Querejeta, metge d’un equip de valoració de la Diputació Foral de Guipúscoa, qui ha exposat la proposta tècnica del nou barem de discapacitat que s’està impulsant des de l’Instituto de Mayores y Servicios Sociales (IMSERSO), on també participen activament professionals dels equips de valoració de la Generalitat i que hauria d’entrar en funcionament en el període 2016-2017.

Balanç 2014

L’any 2014 els equips de valoració de la dependència a Catalunya van fer 52.941 valoracions, de les quals el 46 % responien a sol·licituds inicials i el 54 % restant a sol·licituds de revisions.

Per la seva banda, els equips de valoració de la discapacitat, els centres d’atenció a persones amb discapacitat (CAD) i els equips de valoració i orientació laboral (EVO) han fet un total de 112.941 actuacions, entre d’altres, les valoracions de grau de discapacitat i les revisions, així com les orientacions tant residencials com diürnes, les actuacions derivades del Programa d’ajudes d’atenció social a persones amb discapacitat (PUA) i els expedients de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar.

El 2014 ha estat també l’any en què el Departament de Benestar Social i Família ha finalitzat la implementació de la xarxa conjunta de valoració del grau de discapacitat i del grau de dependència. Una implementació que implica una millora en l’atenció del ciutadà, així com una major coordinació entre els diferents equips que intervenen.

 

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Gener 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona