Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Benestar ha atorgat 509 prestacions a persones dependents des del novembre

Benestar ha atorgat 509 prestacions a persones dependents des del novembre

Correu electrònic Imprimeix PDF

social.cat. L'ajuda econòmica vinculada té com a condició sine quanon que reverteixi en el pagament d'una plaça a una residència privada

Des de la reactivació de les prestacions econòmiques vinculades (PEV) per part de Benestar Social i Família el novembre de l’any passat, el Departament ha assignat aquesta prestació a 509 persones en situació de dependència. Aquest suport havia quedat aturat durant més d'un any per motius econòmics i en la recuperació de les ajudes s'han prioritzat grans dependents (grau III). L'ajuda però, està condicionada a sol·licitud d'una plaça a una residència privada.

La congelació de la mesura no va afectar a dependents que ja cobraven una prestació amb anterioritat però, segons la consellera Neus Munté, l'aprovació aquesta setmana d'una moció al parlament sobre dependència, donarà al departament més recursos per destinar-los a noves persones dependents perquè se'n puguin beneficiar.

Actualment, hi ha més de 17.000 persones dependents que estan en llista d'espera per entrar en una residència pública. Per entrar a una de titularitat privada n'hi ha 8.000, segons dades de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). Tot i les xifres, el pressupost destinat a Pevs destinades al pagament d'una plaça a una residència privada s'ha reduït el 35% en només dos anys. Des de l'ACRA han demanat que aquest any es pugui comptar amb un fons extraordinària de 17 milions d'euros per a reborir les Pevs de grau II. Aquesta mesura permetria que 7.000 persones dependents més poguessin accedir a una plaça residencial.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Febrer 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona