Cibad

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Aturat el projecte de la segona residència pública per a gent gran

Aturat el projecte de la segona residència pública per a gent gran

Correu electrònic Imprimeix PDF

La gent gran de Sant Cugat haurà d'esperar per poder tenir la segona residència pública

cugat.cat La Generalitat ha aturat el projecte de construcció de la segona residència pública per a la gent gran a causa de les retallades pressupostàries del govern. La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha admès el dèficit en places per a gent gran i persones discapacitades que pateix el Vallès Occidental, però ha explicat que 'cal estrènyer-se el cinturó'.

La segona residència pública de gent gran, una demanda constant de la ciutat durant els darrers anys, està projectada al barri de Can Mates, al costat del futur tercer CAP. Els terrenys reservats comprenen 4.000 metres quadrats per ubicar l'equipament, que tindria unes 160 places. Ara, però, el projecte queda aturat a causa de les retallades del govern de la Generalitat. Ho ha explicat la directora de l'ICASS i extinenta d'alcalde de Serveis Socials en una entrevista a Cugat.cat.

La directora de l'ICASS també ha dit que la xifra exacta de la reducció del pressupost d'aquest any encara s'ha de determinar, però ha promès millorar la gestió i reduir la burocratització per evitar laminar ostensiblement les prestacions socials més importants que ja estan en funcionament.

Segons Fortuny, una de les seves prioritats en el nou càrrec és avançar en l'aplicació de la llei de la Dependència. En aquest sentit, ha explicat que hi ha comptabilitzades 55.000 persones dependents sense valorar o rebre un pla individual d'atenció, i que fins avui 17.000 han mort sense rebre l'ajut malgrat ja tenir el grau de dependència reconegut.

Per fer front a aquesta situació, Fortuny ha anunciat que tant ella com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es reuniran aquest dimecres amb la ministra espanyola de Sanitat, Leire Pajín, per negociar una millora del finançament de la llei. En aquest sentit, Fortuny subratlla que Catalunya hauria d'aportar un 50% del pressupost de la llei, quan actualment n'està aportant un 68%, sense comptar el finançament dels ens locals i el copagament per part dels ciutadans.

 

El CIBAD "Centre d'Iniciatives del Barcelonès en l'àmbit de la dependència" és un dispositiu local d'informació, formació i assessorament en l'àmbit de la dependència, creat a la comarca del Barcelonès per a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i l'Administració central de l'Estat, en la posada en marxa del nou Sistema d'Atenció a la Dependència.


 

 

Assistència tècnica:

 


Intranet

Agenda

Mes anterior Abril 2019 Proper mes
L M X J V S D
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Destaquem

Materials de la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i Serveis Socials: on som i cap a on anem

Ja són consultables els materials que l’expert en política social Luís Barriga i l’expert en serveis socials Miquel Àngel Manzano van utilitzar en les seves intervencions en la IV Jornada CIBAD Llei de la dependència i serveis socials: on som i cap a on anem.

Més de 80 professionals dels serveis socials de diferents municipis de Barcelona i altres representants del sector van assistir a la jornada celebrada al Consell Comarcal del Barcelonès el passat 5 de desembre.

La jornada va ser presentada pel President del Consell Francesc Josep Belver i també va comptar amb la participació dels representats al Congrès de Diputats Angels Esteller PPC, Esperança Esteve, PSC, Carles Campuzano, C i U, Laia Ortiz, ICV - EU i A, i la senadora Ester Capella, d’ERC, moderats per en Joaquim Mestre, vicepresident del Consell Comarcal del Barcelonès, que van debatre a la taula rodona sobre el “Posicionament dels grups parlamentaris al Congrés dels Diputats en relació a la LAPAD i al model de serveis socials bàsics”.

Cliqueu als links següents:

Programa de la jornada

LAPAD i Serveis socials: situació actual i perspectives de futur. Luís A. Barriga Martín, expert en Política Social

Article de Luís A. Barriga relacionat amb la ponència

Canvis en els models d’atenció social local: serveis versus assistència. Miquel Àngel Manzano, tècnic de l’Àrea d’Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona